Виховний захід для учнів початкової школи в Софіївскій ЗОШ I-II ступенів.

15 лютого для учнів початкової школи був проведений виховний захід «ЗИМІ З ВЕСНОЮ ПОМИРИТИСЬ І НАМ НІКОЛИ НЕ  СВАРИТИСЬ!» Де приймали участь учнів 2-4 класів.

Трошки історії :

На останній  місяць зими випадає одне із найбільших і найшанованіших церковних свят — Стрітення, яке відзначають 15 лютого  Це свято  відзначали наші бабусі і дідусі. Ще це свято називають Зимобором або Громниці.

На Стрітення в церквах святять воду. Хто стрітенську воду буде пити, той не буде хворіти. Разом з водою в цей день святили і свічки, які називали «громничними», бо вони оберігали людей і худобу від грому.
Свято відзначають у пам’ять про те, як Діва Марія принесла до Єрусалимського храму Ісуса Христа на 40-й день після Його народження для посвячення Богові. Там їх зустрів старець Симеон, якому було обіцяно від Бога, що він не помре, поки не побачить Спасителя. Симеон довго чекав цієї події. За переказом, він жив майже 300 років. І одного дня з навіяння Святого Духа прийшов у храм. Він узяв Немовля на руки і, славлячи Бога, промовив: «Нині відпускаєш у спокої раба Твого, Владико, як і казав Ти, бо побачили очі мої спасіння Твоє…».
У тому ж храмі Діву Марію та Йосифа побачила благочестива вдова Анна-пророчиця. Вона взнала Спасителя, і славила Господа, і говорила про Нього всім у Єрусалимі, хто очікував пришестя на землю Христа.
На честь події зустрічі в храмі Ісуса Христа з праведним Симеоном і Анною, тобто зустрічі Бога й людини, і встановлено свято Стрітення (зустрічі).

А тепер світлини з виховного заходу :

Добавить комментарий