Святкування дна Св. Валентина в Софіївскій ЗОШ I-II ступенів

В п`ятницю в Софіївській ЗОШ  I-II ступенів пройшло святкування дна Св. Валентина серед 5-9 класів. Пройшов конкурс » Ідеальна пара» де брали участь пари з 5-9 класів. Святкування проходило в вигляді

змагання де було 9 конкурсів :

Конкурс № 1 «Любов з першого погляду»

Конкурс № 2 «Подарунок»

Конкурс № 3 «Зобрази пару».

Конкурс № 4 «Сердечне ворожіння».

Конкурс № 5 «Віднайди свою Валентинку».

Конкурс № 6 «Ромео і Джульєта»

Конкурс № 7 «Кулінарний»

Конкурс № 8 «Ерудит».

Конкурс № 9  «Як добре ти знаєш свою пару»

Трошки Історії дня Св Валентина:

У 269 році римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, щоб сім’я не відволікала їх від військових справ. Але знайшовся єдиний у всьому Римі християнський проповідник Валентин, який співчував закоханим і намагався їм допомогти. Він мирив посварених коханих, складав для них листи з зізнаннями у коханні, дарував квіти молодому подружжю і таємно вінчав легіонерів — всупереч закону імператора.

Клавдій II, дізнавшись про це, наказав схопити священика і кинути його у в’язницю. Але і там Валентин продовжував творити добрі справи. Він закохався в сліпу дочку свого ката і зцілив її. А сталося це так: перед стратою молодий священик написав дівчині прощальну записку з поясненням в любові, підписану: «Від Валентина». Отримавши цю звістку, дочка тюремника прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. З цих пір люди відзначають цей день як свято закоханих.Через двісті років Валентина проголосили Святим покровителем всіх закоханих. Всесвітній свято освідчень тепер відзначається повсюдно. А в пам’ять про листі, написаному Валентином своєї коханої, 14 лютого закохані дарують одне одному листівки — валентинки. Згідно традиції, їх не підписують, а почерк намагаються змінити: вважається, що чоловік повинен сам здогадатися, хто надіслав йому валентинку. Крім валентинок у цей день чоловіки дарують своїм коханим квіти, найчастіше червоні троянди.

Всі учасники з легкістю пройшли всі випробовування й перемогла в таких номінаціях як :
Ідеальна пара, або Валентин і Валентина
Найкмітливіша пара
Пара глядацьких симпатій
Найталановитіша пара
Найерудованіша пара.

Добавить комментарий