Святкування дня української мови в Софіївскій ЗОШ I-II ступенів.

Святкування дня укрїнської мови проходило під назвою «Пречудесно,пречудово розцвітай же , рідне слово «. Участь в святі брали учні 5-9 класів . На початку свята прозвучав гімн українській мові. Після  гімну почалися виступи учнів , крім гімну учні дивилися презентації  які були підібранні спеціалбно до свята. Також проводився конкурс «Кращий знавець рідної мови»  де перемогу отримали  учні 8 класу Урум Олексій та Сминтина Ігор. Організаторами свята були  наші любі  вчителі- філологи  Запша Галина Павлівна та Власенко Лідія Олексіївна.

Трошки історії :

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято — до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть. Історія свята, на жаль, має дуже трагічне начало. 21 лютого 1952 року у Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем полеглих за рідну мову.  Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні. Вцілому, за дослідженнями ЮНЕСКО у світі говорять приблизно шістьма тисячами різних мов, але половині з них загрожує зникнення. Разом зі зникненням мови, зазначають дослідники, втрачається й культурне надбання: забуваються поетичні твори, легенди, приказки та жарти. Згадаймо слова В. Сосюри: «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. «Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови», — так писав про мову український поет Максим Тадейович Рильський. Щоб не зникла рідна мова треба її вивчати та оберігати.
А тепер світлини зі свята:

 

 

Видеоотчет

1 комментарий “Святкування дня української мови в Софіївскій ЗОШ I-II ступенів.

  1. Ну что, подниму активность сайта)) Посмотрев на роботу которую вы выполнили на этом сайте, могу сказать одно. Вы большые молодцы!! Продолжайте в том же духе, удачи!!!

Добавить комментарий